top of page

MIJN ANDERE BOEKEN

 

De vijf andere boeken die ik heb gepubliceerd, zijn alle verschenen bij De Eenhoorn, een toonaangevende uitgeverij van kinder- en jeugdliteratuur.

Villa_Neptune_Cover.jpeg
Villa Neptune - (t)huis in gevaar

ISBN 978-94-6291-388-2

Met illustraties van Richard Verschraagen

Vanaf 11 jaar 

– Over de zee en zich thuis voelen
– Hoe snel rijk willen worden een gezin kan ontwrichten

Een verhaal over hoe een warm nest plots in een mijnenveld kan veranderen en hoe iedereen zijn best moet doen om eruit te raken.

Tuur woont met zijn familie in een prachtige oude villa aan zee. Tuur is dol op het huis en op de speelruimte eromheen, want aan zee kun je echt lekker voetballen met je vrienden. Thuis hangt een vreemde spanning. Tuur merkt dat zijn moeder nerveus en verdrietig is en zijn vader is kortaf. Hij wordt helemaal ongerust als blijkt dat een lepe man interesse heeft om zijn huis, zijn thuis te kopen. Wat is er aan de hand? Tuur zoekt het uit.

"Eenvoudig, vlot lezend verhaal in heldere stijl met korte zinnen en opgedeeld in korte hoofdstukken. Het boek is geïllustreerd met veel, soms paginagrote, cartoonachtige zwart-wittekeningen."

uit recensie van "NBD Biblion"

Meer informatie vind je hier.

 

Achter de heuvels
Achter de heuvels

ISBN 978-94-6291-039-3

Vanaf 11 jaar

 

Met korte toelichting over werking en doelstellingen van Plan België en foto's uit het archief van Plan België

Vanaf 11 jaar​

 

Innocent woont in een armoedig dorpje ergens in westelijk Afrika. Hij wordt door zijn oom verkocht aan een bende kinderronselaars. Zal hij zijn moeder, broer en zusje ooit nog terugzien?

 

"Zoals altijd weet Hans Vanacker te imponeren, omdat hij een pijnlijk verhaal op een heel eenvoudige manier weet te vertellen. Hij schuwt het melodrama maar weet wel heel fijntjes de gevoelswereld van het jongetje  Innocent te schetsen". 

Uit recensie op "ansiel.cineblogs.be"

 

Meer informatie vind je hier.

Bus 26
Bus 26

ISBN 978-90-5838-800-1

Vanaf 10 jaar

Elke ochtend neemt Pieter-Jan Bus 26. Het is een gevaarlijke onderneming, want een vervelende pestkop heeft het op hem gemunt. Pieter-Jan verliest zijn zelfvertrouwen, waardoor hij op school en thuis problemen krijgt. Zijn zus bedenkt een mooi plannetje om de pestkop met gelijke munt terug te betalen, maar of dat plannetje lukt …

 

“In dit vlot geschreven verhaal wordt op een volstrekt aanvaardbare en niet belerende manier duidelijk gemaakt dat praten over pesten echt wel helpt. (…) Knap boek”.

Uit recensie op "www.leesplezier.net"

Dug-out
Dug-out

ISBN 978-90-5838-554-3

Met foto's van Koen Broos

Vanaf 10 jaar

Amadu is een fantastische voetballer, de beste speler van de ploeg. De nieuwe trainer stelt hem echter nooit op. Amadu begrijpt het niet. Komt dit door zijn donkere huidskleur? Hoe goed hij ook zijn best doet, elke wedstrijd zit hij op de bank. Hoe moet Amadu zijn plek op het veld opeisen?

 

“In dit voetbalverhaal primeert de antiracistische boodschap (…) Het drama van Amadu's familie, vluchtelingen uit Sierra Leone, en de situatie van de coach smeken om meer uitleg. Het boek nodigt  uit om samen met kinderen na te denken: waar komt al die racistische haat vandaan?”

Jet Marchau in “Kerk & Leven”

Rode veters
Rode veters

ISBN 978-90-5838-448-5

Met foto's van Koen Broos

Vanaf 10 jaar

Robin haalt goede cijfers op school. Dat is leuk, maar hij zou veel liever een voetbalheld zijn. Voetballers scoren immers niet alleen op het voetbalveld. Zijn nieuwe gymleraar is bereid hem te leren voetballen. Robin geeft zich voor honderd procent. Hij moet en zal een stervoetballer worden. Maar wat gebeurt er met stervoetballers, als ze naast hun schoenen beginnen te lopen?

 

“Een spannend verhaal over voetbal en zeker niet alleen voor jongens die van voetbal houden”.

Uit recensie op website "Plantage Books & More"

bottom of page